červenec 2024

Jak chránit oči před sluncem, když nosíte dioptrické brýle?

Před škodlivým UV zářením je potřeba chránit nejen pokožku, ale i oči. Většině lidí stačí nasadit si sluneční brýle, ale co když už na nose jedny máte – ty dioptrické? Níže vám představíme možnosti, ze kterých můžete vybírat v optice Lentiamo.

Sluneční brýle s dioptriemi

Sluneční dioptrické brýle jsou univerzálním řešením, které zajistí ochranu očí před UV zářením a oslněním slunečními paprsky. Jejich výhodou je to, že kombinují benefity slunečních a dioptrických brýlí v jednom produktu. Jsou ale určeny pouze do venkovních podmínek, je tedy potřeba mít při sobě také dioptrické brýle vhodné do interiéru. V optice Lentiamo si stačí vybrat slušivé obroučky a dioptrická skla se sluneční ochranou vám do nich vyrobíme na míru.

Samozabarvovací brýlová skla

Další variantou jsou dioptrické brýle, které jsou v běžných podmínkách čiré a při dopadu slunečního záření se zatmaví. Jsou praktickým řešením pro ty, kdo například při práci často mění prostředí. Dají se kombinovat i s filtrem modrého světla, který oči chrání při práci na digitálních zařízeních.

Brýle s magnetickým klipem

Jedná se o možnost přichycení ochranných UV skel na dioptrické brýle. Součástí brýlí je sluneční klip, který kopíruje tvar obruby. Díky magnetu se k obrubě snadno připne a rázem tak získáte brýle sluneční. Jde o cenově dostupnou variantu, která umožňuje kombinaci klasických a slunečních brýlí v rámci jednoho doplňku.

Nezapomínejte na ochranu před UV zářením, i když už na nose jedny brýle máte. Poradenství i možnost vyzkoušet si a koupit jednotlivé varianty máte v optikách Lentiamo.

Kde najdete optiku Lentiamo?

Přímo v centru! Optika Lentiamo se nachází na adrese Křemencova 176/6, 110 00 Nové Město. Otevírací doba je od pondělí do pátku od 10:00 do 18:00. Na vyšetření se můžete objednat online na www.lentiamo.cz.