červenec 2024

MeetFactory

Meetfactory (foto Romana Kovacs)

Meetfactory (foto Romana Kovacs)

Je multikulturní prostor, který se nachází na adrese Ke Sklárně 3213/15, kousek od zastávky Lihovar na pražském Smíchově.

Je situován do budovy staré fabriky, a tak si návštěvník užije industriální architekturu, kterou umocňují vlakové koleje před budovou.

Svou velikostí nabízí hned několik místností, které mají své specifické účely. Je zde velký koncertní sál, dvě galerie, foyer a bar, který lze využít každý den od 13 hodin na kávu nebo jako prostor k práci.

MeetFactory funguje jako centrum současného umění a iniciuje dialog mezi jednotlivými žánry. V repertoáru má výstavy, koncerty, divadla, ale i bleší trhy nebo filmové promítání. Snaží se spojovat nadšence do umění a stejně tak je tomu i v rámci jejich podcastových pořadů, které spojují zajímavá jména z kreativních oborů.

Meetfactory (foto Libor Galia)

Meetfactory (foto Libor Galia)

V červenci čeká návštěvníky MeetFactory hned několik zahraničních koncertů nezávislých interpretů, filmy v letním kině a divadelní představení o prokletí v kráse, které se ale odehraje v nedalekém prostoru bazénu Barrandovských teras.

Prostor si po domluvě lze pronajmout nebo zkusit přijít s novým nápadem.

Více informací najdete na webových stránkách www.meetfactory.cz nebo na všech sociálních sítích.

meetfactory.cz

Amelie Slavíková