leden 2021

Starejte se o své miláčky

Tak tu máme leden, v leckom z nás ještě doznívá euforie novoročních předsevzetí. Využijte tuhle energii a postarejte se o své domácí miláčky. Nebudete litovat.

Těmi miláčky ale nemyslím pejska nebo kočičku. Ti si jistě dokážou vaši pozornost vybojovat sami. Myslím na domácí miláčky, kteří vám doma perou a myjí. Na nový rok je rozhodně dobré jim věnovat trochu jednoduché péče.

Třeba vyčistit filtr. Je to vcelku jednoduchý úkon, zabere jen pár minut. Ale to neubírá nic na jeho důležitosti. Pračka s ucpaným filtrem se trápí a nakrásně se může stát, že to čerpadlo vzdá. A oprava je větší otrava, než zakleknout a filtr vyčistit.

Některé očistné úkony jsou vcelku jednoduché a pračka si je udělá sama. Když ji tedy pustíte. Čas od času se hodí pračku pustit na prázdno, přidat trochu octa a dopřát pračce očistu.

Proč to píšu v tomto jinak ekologickém okénku? Právě proto, že taková péče o spotřebiče a vybavení, které prodlužuje jejich životnost, je vpravdě ekologické počínání. Jestli vám pračka díky vaší péči vydrží o pár let déle, je jenom dobře.

Hezké praní

Ekolist.cz

Martin Mach Ondřej