únor 2021

Do banky!

Nábytková banka zahajuje svůj provoz (foto Zdroj Praha.eu)

Nábytková banka zahajuje svůj provoz (foto Zdroj Praha.eu)

Každý z nás někdy v bance byl. Hlavní město je bank plné. A v lednu přibyla banka další. Založila ji Praha a je to banka nábytková. Co je to zase za nesmysl? To nemají něco užitečného na práci, honí se vám možná hlavou. Hele, on to není tak úplný nesmysl.

V Praze je spousta lidí, kteří si zrovna koupili novou válendu nebo křeslo, ale je jim líto ten starý kus jen tak vyhodit do sběrného dvora. Vždyť by to klidně mohlo někomu méně náročnému ještě pěkně posloužit. Někdo bude za takový kus nábytku dokonce vděčný.

Takový koloběh nábytku vcelku dobře funguje sám o sobě v malé komunitě lidí. Během hovoru prostě někdo řekne, že dává pryč skříň a hned je tady informace, že Jarda zrovna něco shání. V Praze je ale skoro půl druhého milionu obyvatel. To se nedá.

Nábytková banka tady může zaskočit jako prostředník. Vy své staré křeslo do ní dovezete a někdo jiný si ho zase odveze. A jestli je potřeba nábytek trochu opravit, tak i to v nábytkové bance dovedou. Neprodukuje se zbytečný odpad a všichni jsou spokojeni.

Nábytková banka Praha poskytuje nábytek a domácí potřeby nízkopříjmovým skupinám Pražanů jako jsou samoživitelky, rodiny s dětmi, senioři, lidé se zdravotním znevýhodněním nebo lidé bez domova při jejich zabydlování.

Více info o fungování banky: www.csspraha.cz/nabytkova-banka-praha

Martin Mach Ondřej / Ekolist.cz

Martin Mach Ondřej