březen 2022

Chcete prodat umělecké dílo?

Máte doma obraz nebo kresbu a chcete je zpeněžit? Nabídněte je do aukce. Nevíte, jak na to? Poradí vám odborníci v renomované aukční Galerii KODL založené na více než stoleté rodinné sběratelské tradici.

Prvním krokem je kontaktování odborníků v aukční síni emailem, ve kterém také pošlete fotografie nabízeného uměleckého díla spolu se stručným popisem (signatura, rozměry atd.). Následuje domluva na osobní schůzce. Konzultace je bezplatná. Připravte si veškerou možnou dokumentaci o tom, jak se dílo dostalo do vašich rukou, např. doklad o koupi. Pokud byl na dílo v minulosti dělán znalecký odhad či odborný posudek, nezapomeňte je vzít s sebou.

Na schůzce se určí vyvolávací cena díla, což je částka, za kterou se dílo začíná dražit. Oproti komisnímu prodeji máte naději, že se najde víc zájemců a cena se při dražbě vyšplhá nahoru. Pokud se s odborníky dohodnete na ceně, podepíší obě strany smlouvu. V té budou uvedeny veškeré podmínky. Smluveno je rovněž i případné restaurování, rámování, či zhotovení odborných expertiz k obrazu. Všechny tyto služby zajišťuje galerie prostřednictvím renomovaných odborníků. Následně v galerii připraví dílo do aukce, včetně pořízení fotografie a popisu do aukčního katalogu

Aukce je veřejná, majitel může být tedy přítomen a sledovat celý průběh. Pokud se dražby nezúčastní, o výsledku se dozví po jejím skončení na základě telefonátu ze strany galerie, případně pak z internetových stránek, na kterých je vždy nejpozději do druhého dne vyvěšena výsledková listina.

Více informací na www.galeriekodl.cz